2020-2021 YKS kayıtları ile ilgili sıkça sorulan sorular

02 Eylül 2020 Çarşamba

Sıkça Sorulan Sorular
Soru 1  -E-Devlet Üzerinden kayıtlanma yaptım, dersler başlayana kadar yapmam gereken işlem var mı?
Cevap  : E-devlet üzerinden yapılan Elektronik kayıt (E-Kayıt) işlemi kesin kayıt olup;  bu kayıt işlemini yapan öğrencilerin ayrıca dersler başlamadan (12 Ekim 2020) Üniversiteye gelmelerine ve herhangi bir belge getirmelerine gerek yoktur.
Soru 2 - Öğrenci numaramı nasıl öğrenebilirim?
Cevap : Linkten sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz.
Soru 3- 2020-2021 güz dönemi kayıt yenileme(ders seçme) işlemi yapmam gerekiyor mu?
Cevap : -Kesin kayıt işlemi gerçekleşen öğrencilerimizin birinci sınıf güz yarıyılı ders kayıtları -seçmeli dersler hariç- Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılacaktır.  Seçmeli ders işlemleri ise öğretimin başladığı ilk hafta     (12-16 Ekim 2020) ilgili fakülte/ yüksekokul/meslek yüksekokulu tarafından yapılacaktır.
Soru 4 -Harç ücretimi hangi tarihlerde ve nasıl ödeyebilirim?
Cevap : İkinci öğretim öğrencilerinin öğretim ücretlerini 31 Ağustos- 15 Eylül 2020 tarihleri arasında ödemeleri gerekmektedir.Ziraat Bankası atm'lerinden ve internet bankacılığından  öğrenci numarası ile yatırabilir. Kayıt yaptırdığı halde ödeme yapmayan öğrencilerin ders kaydı yapılmayacaktır.
-Üniversitemizden önce başka bir Yükseköğretim Kurumuna kaydı bulunan(özel üniversite ve ikinci öğretim programlarına kayıtlı olanlar hariç) birinci öğretim öğrencilerinin harç ödeme yükümlülüğü bulunmaktadır. Bu durumda olan öğrencilerimiz 10.09.2020 ile 15.09.2020 tarihleri arasında yatırabileceklerdir.
-Ders kaydı yapılmayan öğrenciler 2020-2021 öğretim yılı güz yarıyılında derslere ve sınavlara katılamayacak, öğrencilik haklarından yararlanamayacaktır.
Soru 5- Derslerin başlama tarihi ne zaman?
Cevap:Linkten 2020-2021 akademik takvimine ulaşabilirsiniz.
Soru 6 -E-devletten öğrenci belgesi aldığımda  pasif öğrenci yazmakta, sebebi nedir?
Cevap : Bu bir sorun veya kayıtlanmanızda bir sıkıntı olduğu anlamı taşımamaktadır. 2020-2021 Eğitim-Öğretim güz yarıyılı ders yazılımınız yapılana kadar e-devlet üzerinden belgelerinizi bu şekilde alacaksınız.