Program Tanımları |
Kuruluş | |
Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümümüz programı olan Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik 2022 yılında ilk defa öğrenci almıştır. | |
Kazanılan Derece | |
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Teknikeri | |
Derecenin Düzeyi | |
Ön Lisans | |
Kabul ve Kayıt Koşulları | |
YÖK’ün ilgili mevzuatı doğrultusunda ÖSYM tarafından belirlenir. | |
Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar | |
Türk Yüksek Öğretim kurumlarında önceki formal (örgün) öğrenmenin tanınması dikey, yatay ve üniversite içindeki geçişler Yüksek Öğretim Kurulu'nun belirlemiş olduğu "YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK " kapsamında gerçekleştirilmektedir. Türkiye'de örgün eğitim kurumları dışında formal olmayan sertifikaya dayalı veya tecrübeye dayalı (in-formal ve non-formal ) öğrenmenin tanınma süreci henüz başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Giresun Üniversitesi'nin tüm programlarında önceki öğrenmenin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. | |
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları | |
Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak; 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak. | |
Program Profili | |
Programın amacı; analitik düşünme yeteneğine sahip, toplam kalite felsefesini ve etik değerleri benimseyen, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda alanın gereksinimlerini karşılayabilen tııbi dokümantasyon ve sekreterlik teknikerleri yetiştirmektir. | |
Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle) | |
Mezunlar devlet hastanelerinin yanı sıra sağlık kuruluşlarında, özel klinikler ve Tıp alanında araştırma ve geliştirme çalışmaları yapan kurum ve kuruluşlarda çalışabilirler. | |
Üst Derece Programlarına Geçiş | |
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programından mezunu olan öğrenciler, ilgili mevzuat doğrultusunda dikey geçiş sınavına girerek İşletme, Uluslararası İşletme Yönetimi ve Sağlık Yönetimi bölümlerinde lisans tamamlayabilirler. | |
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme | |
Genel kural olarak değerlendirme her ders için 1 ara sınav (%40) ve 1 final sınavı (%60) şeklindedir. Uygulamalı derslerde teorik not ortalamasının %50’si ile staj notunun %50’sinin toplamı başarı notudur. | |
Mezuniyet Koşulları | |
Yeterlilik koşulları ve kurallar bölümündeki koşullar yeterlidir. | |
Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme ) | |
Tam Zamanlı | |
Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü) | |
Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu Yunus Emre Mahallesi Karaağaç caddesi No:117 28700 Alucra/Giresun Telefon : 0 (454) 310 17 25 Faks : 0 (454) 310 17 27 E-Posta : alucramyo@giresun.edu.tr | |
Bölüm Olanakları | |
Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yanında ilimizdeki resmi hastanelerde eğitim alma, uygulama ve staj yapma olanağı vardır. |
Program Çıktıları |
1 | Ortaöğretim düzeyinde kazanılan yeterliliklere dayalı olarak alanındaki güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç-gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen temel düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olma. |
2 | 1-Sağlık alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlar ve değerlendirir, sorunları tanımlar, analiz eder ve çözüm için planlanan çalışmalarda yer alır/sorumluluk alır. 2-Sağlık alanı ile ilgili temel bilgisayar programlarını ve ilgili teknolojileri kullanır. |
3 | 1-Sağlık alanı ile ilgili sahip olduğu temel bilgi birikimini kullanarak verilen bir görevi bağımsız olarak yürütür. 2-Sağlık alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak çalışır. 3-Sorumluluğu altında çalışanların bir proje çerçevesinde gelişimlerine yönelik etkinlikleri yönetir. - Sorumluluğu altında çalışanların bir proje çerçevesinde gelişimlerine yönelik etkinlikleri yürütebilme. |
4 | 1-Sağlık alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir. 2-Öğrenme gereksinimlerini belirleyebilme ve öğrenmesini yönlendirir. 3-Yaşam boyu öğrenme bilincine sahiptir. |
5 | 1-Sağlık alanı ile ilgili konularda sahip olduğu temel bilgi ve becerileri kullanarak ilgili kişi ve kurumları bilgilendirir, düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak aktarır. 2-Sağlık alanı ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşır. 3-Toplumsal sorumluluk bilinci ile yaşadığı sosyal çevre için proje ve etkinliklere katkı verir. 4-Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde kullanarak alanındaki bilgileri izler ve meslektaşları ile iletişim kurar. 5-Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı temel düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. 6-Sağlık alanında toplumun ve dünyanın gündemindeki olayları izler ve gelişmelere duyarlıdır. |
6 | 1-Sağlık alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket eder. 2-Kalite yönetimi ve süreçlerine uygun davranır ve bu süreçlere katılır. 3-Birey ve halk sağlığı, çevre koruma ve iş güvenliği konularında yeterli bilince sahiptir. 4-Birey olarak görev, hak ve sorumlulukları ile ilgili yasa, yönetmelik, mevzuata ve mesleki etik kurallarına uygun davranır. 5-Dış görünüm, tavır, tutum ve davranışları ile topluma örnektir. 6-Diğer sağlık disiplinleri ile çalışabilme deneyimine sahiptir. 7-Mesleki ve etik değerleri gözeterek çözüm önerileri geliştirir. |
TYYÇ | Program Çıktıları | |||||||
1 | 2 | 3 | 3 | 3 | 3 | |||
BİLGİ | 1 | |||||||
BECERİ | 1 | |||||||
2 | ||||||||
YETKİNLİKLER (Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği ) | 1 | |||||||
2 | ||||||||
3 | ||||||||
YETKİNLİKLER (Öğrenme Yetkinliği ) | 1 | |||||||
2 | ||||||||
3 | ||||||||
YETKİNLİKLER (İletişim ve Sosyal Yetkinlik ) | 1 | |||||||
2 | ||||||||
3 | ||||||||
4 | ||||||||
YETKİNLİKLER (Alana Özgü Yetkinlik) | 1 | |||||||
2 |
Müfredat |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
|