Yüksekokulda eğitim konferansları fark yaratıyor

25 Mayıs 2024 Cumartesi




Finansal Okur Yazarlık ve Sanal Bağımlılık Paneli

Öğrencilerin gelir ve giderlerini dengeli bir şekilde yapabilmesi, tasarruf bilinci, borç alma ve yatırım hakkında bilgi sahibi olmaları, bu bilgileri kullanma becerilerini geliştirebilmeleri ve sanal bağımlılık konusunda yüksekokulda öğrencilere eğitim verildi. Yüksekokul konferans salonunda finansal okuryazarlık ve sanal bağımlılık konularında T.C. Ziraat Bankası Müdürü Ercan Yıldız ve Toplum Sağlığı Merkezi görevlileri sunum yaptılar. Öğrencilere kolay yoldan para kazanmanın yanlışlığı anlatılırken, yasal olmayan internet sitelerinin kullanımının zararları ve banka sisteminde son zamanlarda sıkça yapılan kart veya hesap kiraya verme gibi yasal olmayan işlemlerin zararları aktarıldı.



Evlenmeden Önce Eğitim ve Aile İçi Şiddet Eğitimi

Şebinkarahisar Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından yüksekokulda evlenmeden önce eğitim ve aile içi şiddet konularında öğrencilere eğitim verildi. Sosyal çalışmacı Elif Albayrak ve psikolojik danışman Mert Dayalı tarafından öğrencilere, aile eğitimi programı kapsamında "Hayat arkadaşımı nasıl seçebilirim?", evlilikte iletişim ve yaşam becerileri, evlilik hukuku ve evlilikte sağlık konularında bilgi verildi.





 

Üniversitede Genç Olmak

Giresun Üniversitesi Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu (MYO) “Üniversitede Genç Olmak” seminerine ev sahipliği yaptı.

Giresun Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Görevlisi İlknur Ezgi Koser öğrencilere “Üniversitede Genç” olmak konulu seminer verdi.
Öğrencileri hayatın tüm alanlarında donanımlı yapma amacı güden eğitim seminerinde üniversite hayatı, verimli ders çalışma teknikleri ve motivasyon konuları ayrıntılı şekilde anlatıldı.

Seminerde karşılıklı soru cevap bölümüyle interaktif  şekilde öğrencilerle iletişim kuran İlknur Ezgi Koser, öğrencilere daima kapılarının açık olduğunu ister yüz yüze ister sosyal medyadan daima soruları cevaplayabileceklerinin altını çizdi.


DGS
Giresun Üniversitesi Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu (MYO) bünyesinde önlisans eğitimi verdiği öğrencileri gelecek planlamalarında da yalnız bırakmıyor. Dikey geçiş sınavına (DGS) girerek üniversite hayatlarına devam etmek isteyen üniversiteliler, DGS hakkında aydınlatıldı.


Yüksekokulda öğrencilere 2 yılsonunda eğitim hayatlarına DGS ile devam edebilmeleri konusunda bilgi verildi. Öğr. Gör. Hasan Helimoğlu tarafından konferans salonunda dikey geçiş süreci hakkında yapılan sunumda öğrencilerin doğru yönlendirilmesi için tüm merak edilen sorular cevaplandı.

Öğr. Gör. Helimoğlu  DGS’nin  niteliği ve verimli hazırlık konusunda izlenecek yol haritası gibi önemli konular üzerinde durarak  sınava girecek adayların aklında soru işareti bırakmadı. Her yıl düzenli olarak yapılan DGS bilgilendirmesine değinen Helimoğlu, daima öğrencilerin yanında olduklarını belirterek “ amacımız  2 yıl sonunda öğrencilerimizin meslek sahibi olmalarını sağlamanın yanı sıra akademik hayatlarına devam etmek isteyen öğrencilerin de yolunu aydınlatmaktır. Bu amaçla daima öğrencilerimizi destekleyeceğiz” dedi.






Erasmus

Giresun Üniversitesi Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri Erasmus konusunda bilgilendirildi.

Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programı olan Erasmus  hakkında Öğr. Gör. Osman Serdal Karapınar konferans verdi.

Öğrencilere Erasmus sürecinde yapılacaklar, başvuru aşaması, değerlendirme aşaması ve sonuç aşamaları hakkında ayrıntılı bilgi verildi.
Mezun öğrencilerin de çevirimiçi  katıldığı konferansta, öğrenciler   benzer süreçte yaşadığı deneyimleri anlattı.

Öğr. Gör. Osman Serdal Karapınar “ Amacımız her alanda öğrencilerimizi aydınlatmak ve onları kariyer planlamalarını yaparken doğru adımlarını atmalarına yardımcı olmaktır” dedi.






Hızlı Erişim